Политически съвет

Политическият съвет е изпълнителният и управляващ орган на партията между два конгреса. Състои се от председател, заместник-председател и членове. Ако искате да се свържете с някой член на политическия съвет, може да го направите по мейл директно. За целта, моля добавете @hrp.bg накрая. В частта „Email“ ще намерите първата част от мейла на съответният член на ПС.

Председател на ХРП:

Виктор Костов, окт. 2013 г.Виктор Костов е адвокат и доктор по философия в областта на междукултурните науки. Завършил е Юридически факултет при Софийски университет и Фулър Граджуит Скуулс в Калифорния, САЩ. В качеството си на адвокат защитава правата на християнски служители и църкви от ранните години на демокрацията през 90те години от миналия век. Води дела предимно срещу държавата, но и срещу някои медии, за нарушаване на правото на вероизповедание и свободата на словото. Активен в публичния дебат по въпроси на правото на изразяване на вяра и убеждения в публичното пространство и политическия процес. Един от основните опоненти на Проектозакон за детето, целящ разрушаване на традиционното семейство и семейните ценности. Защитава правото на свобода в образованието и правото на домашно образование в страната и в Европа. Издател и главен редактор на Свобода за всеки, интернет сайт за отношенията църква-държава и защита на свободата на съвестта, вярата и словото и традиционното семейство. Редактор и съставител на сборника „Отношенията църква-държава след падането на комунизма” 2013 г. Има редица публикации в научни и популярни издания на английски и български език по темата на свободата на вярата, словото и защита на традиционното семейство, както и участия в международни конференции и срещи с богословска и правна тематика. Медийните му изяви по темата на свободата, личността и държавата са в национални ефирни и кабелни телевизии и националното радио. Поддържа работни контакти с църкви, парацърковни и правозащитни организации в страната, Европа и САЩ. Асоцииран адвокат към международната правозащитна адвокатска организация Alliance Defending Freedom. Активен участник в Организационния комитет за втори конгрес на  ХРП и идеолог на новата дясна и консервативна платформа на партията. Женен с три деца.

Email: vkostov

Заместник-председател на ХРП:

Боян ЦветковБоян Цветков e роден на 12.09.1985 г. в гр. София. Образование:  Бакалавър по „Пъблик рилейшънс“, НБУ. Студент, магистърска програма “Софтуерни технологии в Интернет”, НБУ. Занятие: Техник в IBM България. Владее френски и английски език. Има интереси в сферата на онлайн комуникации и медии, компютърни технологии, образование, теология. Женен, с три деца.

Email: btzvetkov

 

Членове на политическия съвет на ХРП:

Явор КостовЯвор Костов е писател и поет, сътрудник в екипа на „Свобода за всеки“, и протестантски пастор на „Християнски мисионерски център – Видин“.  Автор на стихосбирката „Където се пресичат времето и вечността” (1999 г.) и сборниците с разкази „Някой пред вратата”(2005 г.) и „Поетът или поредната сексистка свиня”(2012 г.).

Email: jkostov

Невена СтефановаНевена Стефанова е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1993 г. Практикува като адвокат на свободна практика от 1995 г. Участва в редица значими и успешно завършили казуси и проекти в защита на конституционни права. От 2004 г. е координатор проекти и съдебни дела към „Свобода за всеки“ – онлайн списание за свободата на съвестта, вярата, словото и семейните ценности, и адвокатска и правозащитна група за защита на основни човешки и конституционни права. Асоцииран адвокат към Alliance Defending Freedom – международната правозащитна адвокатска организация, от 2012 г. Коректор на няколко книги с тематика: белетристика, богословие, отношения църква-държава.

Email: nstefanova

Крум КрумовКрум Крумов завършва бакалавърска степен по богословие през 2008 г. Бил е заместник-председател на Областния съвет на СДС в периода 2000-2002 г. Участвал е в райони и общински изборни комисии в периода 1998-2006 г. Независим кандидат за общински съветник на местни избори през 2011 г. Понастоящем – старши пастор на НА ОБЦ „Царството на Бога“ – Видин. Женен, с две деца.

Email: kkrumov

 

Анатолий Еленков

Email: alenkov

ЕвЕнгени Димитровгени Димитров работи като специалист продажби във фирма вносител на автомобили от Южна Корея. От десет години е сътрудник към „Бетел“ България, организация работеща в помощ на хора  страдащи от алкохолни, нарко и други зависимости. Занимава се професионално с музика и издал СД с авторска музика – „Възкресен живот“, разказващо за драматичната промяна в живота му на християнин. Семеен с две деца и внучка.

Email: edimitrov

%d блогъра харесват това: