Проведе се конгрес на ХДФ (вече ХРП)

На 16 ноември 2013 година в град Пловдив се проведе извънреден конгрес на политическа партия Християн-демократичен форум. Целта на конгреса бе да се продължи работата на партията, като се приеме нова програма, да се извърши промяна в устава и да се избере ново политическо ръководство. Назначения за целта преди конгреса организационен комитет  бе свършил огромна по обем работа относно промените в устава, новата платформа на партията, както и логистиката на конгреса.

Заседанието бе открито от г-н Иван Несторов, който в резюме изложи как се е взело решение за провеждането на извънреден конгрес на партията. Г-н Несторов също така предложи да се гласува избор на председателстващ и протоколчик на конгреса, като оповести предложенията на организационния комитет това да бъдат съответно адв. д-р Виктор Костов и адв. Невена Стефанова. Поради големия обем от работа г-н Костов направи предложение за втори председателстващ – г-н Димитър Спилков, адвокат, работил по промяната на устава. След проведеното гласуване конгресмените приеха направените предложения.

Конгресът започна с отчетен доклад на досегашния председател на партията Евгений Найденов. От доклада стана ясно, че партията е развивала частична дейност, само в някои региони на страната и в последните години е имала затихващи функции. Присъстващите на конгреса представители на различни населени места в страната гласуваха доклада и отчета на контролно-ревизионната комисия, като го приеха.

Председателстващият г-н Спилков покани адв. д-р Виктор Костов да прочете новата платформа на партията, одобрена от Организационния комитет, подготвил конгреса. След дискусията върху отделните точки на платформата, тя бе приета от конгреса.

След приемане на програмата адв.Спилков запозна присъстващите на конгреса с промените в устава на партията с обосновката, че те са необходими, за да може уставът да бъде работещ и лесно приложим.Също така, бе направено и предложение за промяна на името на партията от Християн-демократичен форум(ХДФ) на Християнреформистка партия(ХРП). Уставът бе гласуван по раздели. Конгресът прие предложенията и се пристъпи към избор на ново ръководство.

Председателстващият конгреса г-н Спилков прочете предложението на организационния комитет за председател на политическия съвет на Християнреформистка партия да бъде избран адв. д-р Виктор Костов. На екран  чрез мултимедия бе прожектирана кратка информация за личността и публичната дейност на г-н Костов. От залата постъпи предложение, обосновано от г-н Мариан Маринов, който номинира като втора кандидатура за председател г-н Иван Несторов. След предложението на г-н Маринов, г-н Иван Несторов в изказване отказа номинацията си, като подаде отвод.  Предложението на организационния комитет за председател на Християнреформистка партия бе подложено на гласуване. Конгресът прие и избра за председател на ХРП г-н Виктор Костов.

Извърши се гласуване за заместник-председател на партията и бе избран г-н Иван Несторов.
Г-н Боян Цветков, член на Организационния комитет, прочете кандидатурите за членове на политическия съвет: адв.Димитър Спилков, адв. Невена Стефанова, д-р Атанас Терзийски, г-н Боян Цветков, г-н Крум Крумов, г-жа Владислава Тишкина-Борисова, г-н Явор Костов, г-н Владимир Геков.

След проведеното гласуване бяха избрани следните членове на политическия съвет:
Г-н Димитър Спилков, г-жа Невена Стефанова, г-н Боян Цветков, г-н Атанас Терзийски, г-н Крум Крумов, г-жа Владислава Тишкина-Борисова и г-н Явор Костов.

Проведе се и гласуване за председател и членове на контролния съвет. Конгресът прие следните кандидатури на: адв. Антония Трайкова, инж.Красимир Фарцов, г-н Николай Кънчев, г-н Павел Михайлов и г-н Владимир Геков. За председател на комисията бе избрана адв.Антония Трайкова.

Конгресът завърши в късния следобед, след повече от 7 часа работа, с химна на партията, песента на Явор Костов „Кой ще застане за истината“.

Пожелаваме на Християнреформистката партия успех и да работи за по-доброто бъдеще на България!

За

Well, it's just me :) See my blog for more info.

Tagged with: , ,
Публикувано в ХРП

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: