ХРП на конференция в Атина

Миналата седмица членове на политическия съвет на Християнреформистка партия участваха в конференция „The State of Europe Forum“, която се проведе в Атина, Гърция. Ос2014-05-09-1751новните участници в събитието бяха неправителствени и политически организации, които заявяват християнските ценности като отправна точка в идеологията и дейността си.

От трибуната на форума стана ясно, че редица от участващите лица и организации, включително организаторите, в действителност са повлияни в негативен аспект от набиращия сила в Западна Европа и настъпващ у нас „хомофашизъм“ в посока толерирането му. Събитието изобилстваше с примери, сочещи по-скоро липсата на истинска юдео-християнска основа и визия за влияние в живота на обществата в Европа както в политически, така и в граждански аспект. Участието на ХРП в конференцията противопостави гледните точки и полемизира дебата, като представи, доколкото това бе възможно в насочваните работни групи, нашата визия за публично свидетелство и защита на вярата и справедливостта.image002

Въпреки еклектичния тон на мероприятието, липсата на ясна библейска концепция за християнския подход в пространството на политическия и публичен дебат, участието на ХРП в събитието бе полезно с осъществените индивидуални контакти и информацията за състоянието на различните визии за участие на християните в политиката в европейски план.

Реклами
За

Well, it's just me :) See my blog for more info.

Публикувано в ХРП

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: