Настъплението на тоталитарната държава срещу свободата и частната собственост продължава усилено

Оригиналната статия, може да видите тук: http://viktorkostov.wordpress.com/2014/10/20/настъплението-на-тоталитарната-държ/

Настъплението на тоталитарната държава в България срещу свободите и частната собственост на гражданите продължава с усилени темпове. След въвеждане на драконовското ограничение на личната свобода в икономическо отношение – ограничаване на разплащанията в брой над определена неголяма сума преди няколко години – наред е пълният контрол над вашите банкови сметки.

Предлогът е борба срещу тероризма и „изпирането на пари“. Бруталното погазване на фундаментали човешки права на личен живот и неприкосновеност на личността се съдържа в даването на достъп до банкови сметки и трезори на държавни органи, очевидно без нужното разрешение от независим съд. Държавата планира да създаде единен национален регистър, който полицаите ще могат да провервят все едно, че проверят собствените си сметки:

Информацията в регистъра няма да съдържа данни за размера на сумите и движението по сметките. Достъп до него ще имат служители от оперативните служби, разследващите органи и прокуратурата, пряко ангажирани с работа срещу изпиране на пари, както и Национална агенция по приходите.

Както казахме от споменатата информация става ясно, че няма НИКАКЪВ ВЛАСТОВИ ИЛИ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ над свободния достъп на тайната полиция, прокуратура и данъчни до сметките на хората. Това означава, че властимащите, в зависимост от своите политически и идеологически интереси ще могат да се разправят със своите опоненти като ги унищожат финансово. Или просто недобросъвестни данъчни ще имат възможността да изнудват жертвите си – данъкоплатци с информация, която ще е удобно на разположение на първите.

Познайте дали при срастването на престъпния свят и големите пари с държавния апарат някой истински перач на пари ще пострада от тази нова тоталитарна схема.

В беззаконнова държава като българската, доказала злоупотребите с власт преди комунизма и много след него, това е поредната лоша новина за обикновените българи и за малкото им оставаща свобода.

Източник: http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=119061

За

Well, it's just me :) See my blog for more info.

Tagged with: , , , , ,
Публикувано в ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, ПРАВА И СПРАВЕДЛИВОСТ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: