Изявление във връзка с решението за саморазпускане на ХРП, взето на Конгрес от 08.04.2017 г.

Уважаеми членове и симпатизанти,

На своя Конгрес, проведен на 8 април 2017 г., ХРП взе решение да се саморазпусне, съгласно глава Х от Устава.

Опитите да се създадат политически партии, които да изразяват интересите на християните в страната след падането на комунизма, са няколко. Участието на тези партии в политическия живот се е увенчавало обикновено с неуспех. Факт е, че партиите съществуват до голяма степен от избори до избори, като междувременно осъществяват минималистична дейност, ако въобще имат такава.

С оглед на тази реалност, съществуването на ХРП следва да бъде обвързано с реалностите на политическия живот в страната. Българската държавност и политика са крайно тоталитарни, корумпирани и предадени на беззаконие, изразяващо се в нарушаване на законите или в създаване на несправедливи и драконовски закони, ограничаващи свободата на хората.

С преформулирането си като дясна консервативна партия ХРП имаше за цел да защитава една нетипична форма на управление за България – свобода на личността и самоуправление, с малка, но отговорна бюрокрация, издържана от ниски данъци.

Тази визия е възможно да бъде осъществена само от народ, които цени личната свобода и вярата в Бога. Ние сме уверени, че този модел е единственият здравомислещ политически модел за нормален живот на християни и нехристияни на територията и под юрисдикцията на българското управление. В същото време, поради принципа в политиката на зачитане волята на мнозинството, съзнаваме, че ако мнозина не подкрепят тази идея, тя няма да има значимо място в политическия живот. Затова нашата цел като партия бе в определен срок да популяризираме дясната и консервативна идея и свободна България, в която християнските и семейните ценности са издигнати на първо място. Ако в този срок би се оказало, че политическият модел и народът не подкрепят нашата идея, то съществуванието на тази партия в тази нация би се оказало ненужно.

Политическите партии се създават с цел участие в избори. С оглед оценката на съществуването на партията до момента изводът е, че не са налице нужната енергия, подкрепа и обществено-политически условия за съществуването на ХРП. Дясната идея за лична свобода и самоуправление, защитавана от ХРП, ще остане без реализация в този си вид, за сметка на властващата корупция, олигархия и държавно-демократичен социализъм.

Не се отказваме, без да сме опитали. Успешно изградихме публично присъствие в Интернет и социалните мрежи. Включихме се като опозиция в политическия дебат със становища пред парламента. Борихме се със закостенялата държавна администрация в ЦИК и в съда. В процеса на регистрация за местни избори през 2015 г. за десет дни събрахме над 2500 подписа. За съжаление, трезвият анализ сочи, че десните идеи нямат нужната подкрепа сред българите, за да разчитаме на успех в близко бъдеще.

Решението ни да разпуснем ХРП не означава, че се отказваме да бъдем глас на свободата и истината в обществото и да се молим на Бог да опази верните си.

Бог да е на помощ на България и българите.

 

Политически съвет на ХРП, Април 2017 г.

За

Well, it's just me :) See my blog for more info.

Публикувано в ХРП

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: